SGA
SANDVIKENS GYMNASTIKAVDELNINGAR

TRUPPGYMNASTIK

Truppgymnastiken utvecklades i Sverige under 1980-talet och har idag växt till att bli den största tävlingsformen inom Svensk Gymnastik. Truppgymnastik en lagsport med herr, dam- och mixade klasser. Tre grenar ingår i tävlingsmomentet - fristående, tumbling och trampett. Varje trupp består av 6–20 gymnaster (beroende på tävling). Sverige tillhör världseliten inom truppgymnastik och tävlingarna lockar ofta en stor och entusiastisk publik. Disciplinen karaktäriseras av fart, styrka, akrobatik på hög nivå samt ett samarbete mellan individerna i laget. Även utanför tävlingsarenan är truppgymnastiken en stor sport som barn, unga och vuxna tränar i förening. Bland gymnastikens discipliner är truppgymnastiken den största.

Källa: Svenska gymnastiförbundet.


I SGA har vi roligt och all verksamhet sker på barnens villkor.

För att varje barn ska få ut så mycket som möjligt av sin träningstid så förbehåller sig föreningen rätten att i samrådan med föräldrar flytta barn mellan grupperna om vi ser att behov finns.


Inga anmälningar kan nu göras till vårterminen 2024. 

Nästa anmälningsperiod öppnar i sommar, till HT-24.


GRUPPFÖRKLARINGAR


Grundtrupper

Här tränar vi på grunderna i truppgymnastik.

Vi fokuserar mycket på grundstyrka och motorik för att få en bra grund och utvecklas som gymnast med siktet inställt på avancerad truppgymnastik med målet att tävla.

Förberedande tävlingstrupper

I dessa trupper finns det angivna kunskapskrav, se nedan. I dessa trupper är målet att tävla och utvecklas inom truppgymnastiken.

Tävlingstrupper

I tävlingsgrupperna tränar man för att tävla i truppgymnastik.

Anmälan sker vid provträningar om plats finns. Man kan alltså ej anmäla sig till dessa grupper.

Vuxentruppen

Är du 18 år eller äldre? Vill du träna gymnastik? Då är du helt rätt person för den här gruppen. Gammal gymnast eller total nybörjare spelar ingen roll. Detta är för alla som verkar tycka gymnastik är roligt.

Träningen kommer utformas utefter deltagarnas nivå, allt ifrån styrketräning till avancerad gymnastik.

KOM OCH TRÄNA FÖR ATT DET ÄR ROLIGT, ALLA ÄR VÄLKOMNA!

Sandvikens Gymnastikavdelningar
Jernvallen, Sätragatan 15 81161 Sandviken

026-272301

gymnastik@sgakansliet.se

Måndag-tisdag: 09:00-12:30
Onsdag: 09:00-15:00 
Torsdag: 09:00-15:00 
Fredagar: stängt